Wilt u graag een recensie achterlaten? Klik dan hier.

_______________________________________________________

We hebben een aankoopkeuring voor een aluminium Koopmans 46 uit laten voeren door Boj. De boot had lang stil gelegen en dit had nogal wat gevolgen die misschien niet direct in het oog springen of die we hadden verwacht. Doordat Boj de boot van onder tot boven door gespit heeft kwam er het nodige naar boven wat gerepareerd moest worden of vervangen moest worden. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een aankoopkeuring zeer sterk aan kan bevelen na deze ervaring. En ik zou de volgende keer absoluut weer gebruik maken van de diensten van Van Baars. Uiteindelijk hebben we met de lijst van aandachtspunten naar aanleiding van de keuring de koop naar tevredenheid van beide partijen kunnen sluiten. Boj is zeer prettig om mee samen te werken en komt alle afspraken na en communiceert goed en snel.

Steven

_______________________________________________________

In maart '21 via een populaire scheepsmakelaar in Almere een prachtige Bavaria 40.2 in de verkoop ontdekt. In deze bijzondere 2e hands botenmarkt is het dan ook lastig en een beetje spannend om snel te handelen. Het aan te kopen schip was echter al vooraf (standaard bij deze makelaar) gekeurd en de plus- en minpunten meteen inzichtelijk. Tijdens de aankoop en enkele technische voorbehouden was er voor mij volop ruimte om met deze zeer kundige en vriendelijke expert contact te hebben over de aandachtpunten. Wat in eerste instantie zou afschrikken werd nu een weloverwogen acceptabele onzekerheid, waardoor de koop snel geregeld was. Heer van Baars, zeer bedankt voor uw fijne deskundigheid en altijd snelle reageren. Dit heeft zeker ook de verkoper weten te waarderen.

Jan de Boer

_______________________________________________________

We have retained the services of Boj van Baars to conduct a pre purchase survey of a Van der Heijden 1500 deluxe. He came highly recommend by my brother-in-law who also retained Boj to conduct a similar survey on his Van der Heijden 1700. Boj was very organized from the first quote to the post survey communication. The survey was done with attention to details, there was not a single place on the boat that was escaped his attention. He took numerous measurements; from plate thickness, shaft clearness, to engine generators and battery performance. These measurements were done before the boat was in the water, dock side and while underway drying the sea trials. His reports included a wealth of photos with specific relevant advice on how to address outstanding issues. Overall, we are extremely pleased with his work and there in no doubt that we will recommend him to our friends and also invite him to inspect our next boat if we decided to buy a new one.

Doron Zilbershtein and Monique Hurkmans

_______________________________________________________

Na lang zoeken hadden we eindelijk een mooie 40 voeter ontdekt. Op aanraden van de makelaar hebben we een aankoopinspectie laten uitvoeren door de heer B. van Baars. ondanks de in eerste instantie smetteloze staat van de boot zijn er toch een aantal gebreken naar boven gekomen die ons duur hadden kunnen komen staan. Een zeer degelijke keuring met aandacht voor detail. de schriftelijke rapportage was duidelijk en snel geleverd. We hebben de samenwerking met de heer van baars als zeer prettig ervaren.

B. Pietersen

_______________________________________________________

Geachte heer Baars,
Hierbij wil ik u hartelijk bedanken voor de plezierige samenwerking en uw grondige kennis en oog voor detail. Ik heb niet de indruk dat u iets heeft overgeslagen. Ik vond het zeer leerzaam om bij de keuring aanwezig te zijn geweest en waardeerde zeer uw duidelijke uitleg over de verschillende door uw geconstateerde gebreken. Ook ben ik zeer tevreden over de snelheid van het verwerken van de rapportage en het versturen van zowel de digitale versie als de hardcopy van het rapport.
Tevens ben ik enorm blij met uw duidelijk en gedetailleerde rapportage. Het heeft mij een goed beeld gegeven van alle constructieve reparatie kosten en veel tijd en teleurstelling bespaard.
In eerste instantie dacht ik dat ik met uw rapport een goede onderhandelingspositie had om met de verkoper tot overeenstemming te komen. Gelet op de hoeveelheid geconstateerde gebreken heb ik toch van de verdere aankoop afgezien.
Ik ga verder op zoek naar een ander zeiljacht en zal u graag weer willen inschakelen voor een volgende aankoopkeuring.
Nogmaals bedankt,
Met vriendelijke groet,
René

René van der Tas

_______________________________________________________