Vlakdiktemetingen zijn van essentieel belang

Het laten meten van de huiddikte (vlakdiktemeting) is van essentieel belang bij aankoop en onderhoud. Ook veel verzekeringsmaatschappijen eisen als bewijs van goede staat van het onderwaterschip van een stalen, ijzeren of aluminium vaartuig, een vlakrapport.

Vaak lijkt een onderwaterschip er strak en glad uit te zien maar is het van binnenuit ernstig aangetast door corrosie. Door onze vlakmeting en de daarbij behorende onderzoeksmethodes, sporen wij de zwakke plekken op en meten die vervolgens, om zo een reëel beeld te krijgen van de staat van het onderwaterschip. Hierbij worden de standpijpen uiteraard niet overgeslagen. 
Soms is al eens een vlakmeting uitgevoerd aan het onderwaterschip, soms recent, soms jaren geleden.
Als gevolg van onvoldoende bescherming, slechte elektrische installatie of isolatie, verkeerde of onvoldoende anodes, kan de vlakdikte in de loop van de jaren echter afnemen. Dit kan sneller gaan dan u voor mogelijk houdt. Zeker wanneer er sprake is van bacteriële corrosie in bijvoorbeeld een tank.
Met ultrasone vlakmetingen kan deze materiaalafname bepaald worden zodat, indien nodig, maatregelen kunnen worden getroffen voordat het te laat is. Daarbij geven wij een uitgebreid advies als het gaat om reparatie van het vlak.
 

Geavanceerde meetinstrumenten

Bij vlakmetingen maken wij gebruik van de meest geavanceerde meetinstrumenten waardoor wij, bij een goed verfsysteem, door de coating heen kunnen meten. Dat heeft voor u het voordeel dat er geen schade aan het verfsysteem ontstaat wanneer een vlakmeting wordt uitgevoerd.

Ultrasone metingen is een van de absolute specialisaties van Van Baars Expert Pleziervaartuigen.

Vlakmetingen kunnen gedaan worden aan alle vaartuigen van 4 tot 40 meter.


​Terug naar overzicht