Uw ideale pleziervaartuig

Het aankopen van een pleziervaartuig (gebruikt of nieuw) is een aanschaf die weloverwogen gedaan moet worden.
Je hebt immers jaren gespaard om je droom waar te kunnen maken.

De aanschaf van een pleziervaartuig begint met de vraag of je het nu wel tijd vindt of dat je het nog even uit moet stellen. Wanneer deze beslissing is genomen en je gaat je zoektocht naar het best passende vaartuig beginnen, kan dit een lange tijd in beslag nemen. Je hebt al een beeld over hoe het vaartuig eruit moet zien, wat voor indeling je het prettigst vindt, wat voor motor en welke comfort artikelen er aanwezig moeten zijn. Deze criteria worden vaak tijdens de zoektocht aangepast omdat je ziet wat er allemaal wel en niet mogelijk is.
 

Dat is 'm!

Als we zover zijn dat we een pleziervaartuig gevonden hebben waarvan we zeggen "dat is ’m" dan zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat we krijgen wat we denken hebben te gekocht. Niets is echter minder waar. Gebruikte boten hebben vaak hun gebreken en daarvoor doen we meer en meer beroep op een gecertificeerd expert pleziervaartuigen voor een uitgebreide aankoopkeuring. Voor nieuwe pleziervaartuigen is dit minder gebruikelijk. Men gaat er van uit dat een werf weet wat ze doet en waarmaakt wat ze belooft. Dit is in veel gevallen waar, maar men moet zich realiseren dat een pleziervaartuig een complex geheel van onderdelen en materialen is en dat het bouwen van een pleziervaartuig voor het overgrote deel nog steeds handwerk is. Of dat nu in Nederland is of op een werf in China.

Waar mensen werken worden nu eenmaal fouten gemaakt en zijn er dagen waarop de werknemers minder gemotiveerd aan het werk gaan, dan zullen gebreken sneller optreden. Deze fouten worden tot na de oplevering niet geconstateerd maar wanneer u eenmaal gebruik maakt van het pleziervaartuig en deze gebreken komen later aan het licht, dan moet u in gesprek met de werf over wat nu de oorzaak en wat het gevolg is van de gebreken. Overigens staat er in het wetboek dat de koper bij een dergelijke aankoop ook een onderzoeksplicht heeft. Het woord "aankoopkeuring" staat dus ook voor nieuwe pleziervaartuigen.
 

Uitgebreide keuring voor oplevering

De oplevering zou je eigenlijk pas plaats moeten laten vinden na een uitgebreide aankoopkeuring door Van Baars Expert Pleziervaartuigen. Waarbij alle opleverpunten uitvoerig zullen worden gerapporteerd en gemeld aan de werf. Zodat zij op hun beurt kunnen zorgen voor een prachtig eindproduct. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Een goed Expert laat zich gemakkelijk terug verdienen, ook bij kleine open pleziervaartuigen. Vraag eens naar de mogelijkheden bij Van Baars Expert Pleziervaartuigen. 


​Terug naar overzicht