Al jaren droomt u van uw eigen zeiljacht. Binnenkort gaat deze droom werkelijkheid worden. U ziet zichzelf al genietend op het water. Jaar na jaar de prachtigste herinneringen maken, alleen of met uw dierbaren aan boord.

Toch gaat het in de praktijk vaak anders. Onverwachte tegenslagen en hoge kosten? Daar zit u niet op te wachten. Verborgen problemen ontdekken tijdens een inspectie, voorkomt nachtmerries op zee. Daarom is een grondige technische inspectie van uw zeiljacht - voordat u hem koopt - van onschatbare waarde.

We laten u graag zien wat een technische inspectie u oplevert. U wilt toch ook met een gerust hart de horizon tegemoet varen, wetende dat u goed voorbereid en veilig onderweg bent?

Veiligheid aan boord met een technische keuring

Veiligheid staat voorop, vooral op zee. U wilt de risico’s aan boord van uw zeiljacht minimaliseren. Het negeren van technische problemen kan leiden tot gevaarlijke situaties en kostbare reparaties. Een grondige technische keuring biedt u de gemoedsrust die u nodig heeft om vol vertrouwen de zeilen te hijsen.

Waarom is veiligheid zo cruciaal? Een zeiljacht dat niet aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet, brengt niet alleen u, maar ook uw bemanning in gevaar. Denk aan mogelijke problemen met de romp, de zeilconfiguratie of de navigatieapparatuur. Een technische inspectie onthult deze potentiële risico's en stelt u in staat om proactief maatregelen te nemen om de veiligheid aan boord te waarborgen.

Droomjacht of nachtmerrie

Uw droomjacht een financiële nachtmerrie?

Het oplossen van technische problemen nadat u uw zeiljacht heeft gekocht, kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Voor u het weet bent u in een financiële nachtmerrie belandt.

Een technische keuring helpt bij het identificeren van verborgen gebreken, zodat u niet voor onverwachte financiële uitdagingen komt te staan. Zo investeert u niet alleen in uw veiligheid, maar bespaart u ook op mogelijke reparaties op de lange termijn.

Veel verzekeringsmaatschappijen eisen een technische keuring voordat zij dekking bieden voor uw zeiljacht of de onderdelen daarvan. Het bezitten van een recent inspectierapport kan niet alleen helpen bij dekking van eventuele schade, maar geeft u ook de zekerheid dat uw vaartuig in topconditie verkeert.

Kortom, een technische keuring geeft u vertrouwen en laat u volop genieten van het zeilen, zonder de zorgen over mogelijke verborgen gebreken die uw avontuur zouden kunnen verstoren.

Zekerheid aankoop zeiljacht

U bekijkt uw droomjacht met een enigszins roze bril. Dat nemen we u niet kwalijk. Daarom zijn wij er, om door die mooie buitenkant heen te kijken. Letterlijk! Want hoe glad en strak het onderwaterschip ook lijkt te zijn. Schijn kan bedriegen. U wilt er niet na aankoop pas achter komen dat uw tweedehands droomjacht van binnenuit ernstig is aangetast.

Door vlakdiktemeting bij stalen zeiljachten en osmose onderzoek bij composiet zeiljachten, sporen we de zwakke plekken voor u op. Rompinspectie onthult potentiële problemen zoals corrosie en osmose die onzichtbaar kunnen zijn voor het ongetrainde oog. Met vlakdiktemeting en osmose onderzoek bieden we een diepgaande analyse, waardoor u tijdig kunt anticiperen op eventuele schade. Het is de basis van veilig zeilen en het behoud van uw zeiljacht.

Zo krijgt u een reëel beeld van de staat van uw droomjacht. En er kunnen op tijd maatregelen getroffen worden, voor het te laat is. Uiteraard mag u van ons uitgebreid advies verwachten. Zo heeft u straks echt een zeilboot die bij u past. 

Droomjacht naar nachtmerrie

Technische inspectie voor uw zeiljacht

Een zeiljacht is geen kleine investering. Dan wilt u wel zeker zijn van uw aankoop. Dit complexe geheel van onderdelen en materialen vraagt om een absoluut onafhankelijke expert met ervaring in de watersport en scheepvaart. Bij van Baars Expert Pleziervaartuigen vindt u een registerexpert en gecertificeerd EMCI yacht surveyor met meer dan 20 jaar ervaring.

Laat uw droomjacht geen nachtmerrie worden en investeer in een grondige technische inspectie voordat u aan uw zeilavontuur begint. Van de motor en mechanische systemen tot de elektrische systemen, onderwaterinspectie en het belang van een gedocumenteerde onderhoudsgeschiedenis.

Gunt u zichzelf een veilige en zorgeloze zeilervaring?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met u mee.